Dr. Oana Alina HoteiucDr. med. Oana Alina Hoteiuc este absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, promotia 1996-2002. Dupa un an de stagiatura, in anul 2003 devine medic rezident specialitatea chirurgie vasculara in Clinica Chirurgie I din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj-Napoca. Timp de 5 ani s-a format ca medic chirurg si om sub indrumarea distinsului Profesor Doctor Constantin Ciuce, descoperindu-şi tot mai mult pasiunea pentru chirurgie. In 2008 devine medic specialist in chirurgie vasculara. In paralel, din 2003  Dr. Oana Hoteiuc preda in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca, fiind asistent universitar. In 2011 isi sustine teza de doctorat cu titlul “Evaluarea etiopatogenetica prin metode conventionale si neconventionale a aterogenezei experimentale”, devenind si doctor in stiinte medicale.

Ca medic chirurg pregatirea Dr. Oana Hoteiuc este completata de cursuri de perfectionare in tara, Bucuresti, Timisoara, in domeniul chirurgiei vasculare si microchirurgiei, castigand o experienta in tratamentul bolii varicoase, cu competenta in Tratamentul Endovenos cu LASER sub control Eco-Doppler al varicelor, ca si in Tratamentul cu Laser al venelor reticulare (Spider/Teleangiectazii). S-a perfectionat si in tehnicile conservatoare prin presoterapie si drenaj limfatic manual a edemului limfatic primar si secundar.

Preocupata de o instruire profesionala continua, doamna Doctor Oana Hoteiuc a participat la numeroase manifestari stiintifice si congrese atat in tara cat si in strainatate, fiind autor si co-autor la numeroase lucrari stiintifice. A participat in calitate de lector la numeroase cursuri postuniversitare si instructor la numeroase cursuri de microchirurgie reconstructiva si lambouri libere din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu din Cluj-Napoca.

Este membra a mai multor societati medicale din Romania (Societatea Romana de Chirurgie, Societatea Romana de Fiziopatologie, Societatea Romana de Microchirurgie Reconstructiva, Societatea Romana de Fiziologie).

Desi stapaneste vastul domeniu operator al specialitatii sale, Doamna Doctor Hoteiuc este mereu preocupata de promovarea metodelor noi de chirurgie vasculara si mai ales de cele minimal invazive, devenind un punct de referinta in Tratamentul Endovenos cu Laser al Varicelor.

 

Tratament laser varice

Terapia cu laser (ILVO-intralumenal vein occlusion)  este o procedura minim invaziva, cel mai modern tratament chirurgical al varicelor fara stripping (adica fara smulgerea venelor insuficiente) si consta in fotocoagularea termica cu contractie tisulara si distrugerea colagenului din perete vasului, ducand astfel la obliterarea si/ sau distrugerea venelor tratate.

Scleroterapie varice

Scleroterapia reprezinta o procedura minim invaziva si putin dureroasa prin care se trateaza micile dilatatii venoase, superficiale, aflate imediat sub piele, de la nivelul coapselor, gambelor sau gleznelor, cu inchiderea venei si disparitia ei si totodata a unor simptome neplacute legate de prezenta dilatatiilor vasculare: arsuri, prurit, tensiune, durere, edem, crampe nocturne.

Presoterapie - Lymphopress

Drenajul limfatic manual si presoterapia/lymphopress alaturi de contentia elastica compresiva de mentinere a rezultatelor formeaza triada terapeutica esentiala pentru pacientii cu limfedem, indiferent de cauza acestuia. Rezultatele tratamentului sunt intotdeauna vizibile daca este urmat periodic.

Go to top